Formasyon Eğitimi Nedir ?

Formasyon Eğitimi Nedir ?

            Formasyon, Türk Dil Kurumu sözlüğünde biçimlenme, yetişim, oluşum şeklinde ifade edilmektedir. Literarürde daha çok pedagojik formasyon olarak kullanılan formasyon eğitimi ise, eğitim fakültesi mezunu olmadan öğretmenlik yapabilmek için alınması gereken eğitim şeklinde ifade edilebilir. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan pedagojik formasyon programlarına, ilan edilen kararda yer alan lisans alanından mezun olan ve daha öğrenciliği devam edenler başvuru yapabilir.

Mezun ya da öğrenciliği devam edenler kendi üniversiteleri dışında açılan programlara başvurabilirler. Dolayısıyla kişiler alacakları eğitim için kendileri not ortalamalarına göre istedikleri üniversiteyi tercih edebilmektedir. Program süresi en az iki yarı yıldır.Formasyon Eğitimi Nedir ?

 Pedagojik Formasyon Eğitimine Kimler Başvurabilir?

Pedagojik Formasyon Eğitimi Programları, Eğitim/ Eğitim Bilimleri Fakültesi olan üniversitelerde açılmaktadır. Yüksek Öğretim Kurulu tarafından yayınlanan Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına İlişkin Usul Esaslar adli yönetmelikte, üniversitenin program açabilmesi için gerekli olan şartlar sıralanmıştır. Örgün öğretim lisans programlarının en az birinci sınıfını tamamlamış öğrenciler ve mezun öğrenciler ile Açık öğretim ve uzaktan öğretim yoluyla lisan eğitimi alan öğrenciler ve mezun öğrenciler başvuruda bulunabilir. Ayrıca yurt dışında yer alan bazı üniversitelerden mezun olan ve Yüksek Öğretim Kurulu tar

 Pedagojik Formasyon Eğitimi İçin Gerekli Olan Belgeler

İlgili yönetmelikte yer alan gerekli belgeler aşağıda belirtildiği gib i kurumlar tarafından istenecek belgeler de olabileceğini belirtmöekte yarar vardır. Ayrıca Pedaojik formasyon eğitimi ücreti her üniversitenin kurulu tarafından karar verilerek oluşturulmakta dolayısıyla bu ücret üniversiteden üniversiteye farklılık göstermektedir.

– Açıklanan Programa yönelik başvuru dilekçesi,Formasyon Eğitimi Nedir ?

– Öğrenciliği devam edenler için Öğrenci Belgesi,

– Mezun olanlar için onaylı Mezuniyet Belgesi ya da diploma ve onaylı lisans not durum belgesi,

– Nüfus Cüzdan Fotokopisi,

– Vesikalık Fotoğraf,

– Öğrenim ücretinin yatırıldığına dair banka dekontu.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir