Oyuncak Sektörünün Dikkat Ettiği Hususlar Nelerdir

Günümüzde oyuncaklar her ne kadar salt eğlence ürünü olarak görülse de bu niteliklerinin yanı sıra kişilik oluşumunda ve birey eğitiminde büyük bir rol oynayan araç olarak işlev görmekteler. Vaziyet böyle olunca yetişecek nesil üzerinde katkıda bulunmak ve onlara bir şeyler katmak isteyen duyarlı firmalar imalatı gerçekleştirilen oyuncaklarda bazı hususlara dikkat etmekteler. Peki oyuncak sektörünün dikkat ettiği hususlar nelerdir?

 -Şiddete Yönlendirecek Oyuncaklar Üretmemek

Çocuk, kendisinin konulduğu her kabın şeklini alabilecek olan bir ruhsal saflığa sahiptir. Kişiliğin ilk taşlarının konulduğu bu zamanlarda çocuğun vakit geçirdiği ortam şiddet barındırıyorsa ve çocuğa şiddet aşılıyorsa eğlendiği zannedilen çocuk tamiri olmaz hasarlar alacaktır. Bu yüzden duyarlı firmalar böyle oyuncakların üretiminden uzak durmaktadırlar.

 -Eğitici Ürünler Üretmek

Bir şeyler yazılmayı bekleyen beyaz bir kağıt olan çocuğa kazandırılması gereken bilgiler olduğunun farkında olan firmalar zihin ve el koordinasyonunu geliştirici, kavrama yeteneğini arttırıcı ürünler ortaya koymaya özen göstermektedir.

 -Sosyal Bir Birey Yetiştirmek

Topluma asosyal bir birey yerine atılgan bir birey yetiştirmeyi kendine görev edinmiş firmalar, oyuncak üretiminde ürünlerin kullanım ortamlarının dış çevre ve kullanım şekillerinin çok kişili kullanım şekli olduğu oyuncaklar üretmeyi tercih etmektedirler.

 -Güvenilir Ürünler Üretmek

Sadece ruh sağlığını değil bedensel sağlığı da önemseyen firmalar ürettikleri oyuncakların yapım malzemelerinin kanserojen madde içermemesine ve bireyin zarar görmesine yol açacak hiçbir tehdit barındırmamasına gelişimin sağlıklı bir şekilde sürdürülüp tamamlanması için büyük önem gösterirler.

 -Oyuncakları Yaşlara Göre Kategorize Etmek

Yetişmekte olan bireyin bilincine büyüdüğünü kavratmak, vücudunda ve zihninde olan değişimin farkına varmasını sağlamak, ilgi alanlarını belirlemek amacıyla oyuncaklar belli yaşlara göre sınıflandırılır. Müşterilerden de sağlıklı gelişim için bu sınıflandırmaya riayet edilmesi beklenir.

Çocuk yetiştirmek saksıda bitki büyütmekten farklıdır. Çocuğunuzun gelişimi üzerindeki hakimiyetiniz saksıdaki bitkiden azdır. Tamamen çocuğa odaklanmak yerine çevresine ve oynadığı, zaman geçirdiği nesnelerin niteliklerine dikkat etmek gerekir.​

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir