Binance Genel Bilgiler Ve Hesap İşlemleri



Günümüzde dijital varlıklar giderek çoğalmaktadır. Kripto para bunlar arasında yerini almaktadır. Çeşitli kripto para birimlerini ticarete döken platformlar bulunmaktadır. Buna imkan sağlayan kripto borsalarından birini Binance temsil etmektedir. 

Söz konusu borsanın işlem hacmi, dünya genelinde büyüklük açısından ilk sırada yer almaktadır. İşlem hacmi, borsada bulunan para birimlerine göre belirlenmektedir. Örneğin Bitcoin’e dair hacim ₺1,024,245,504,976.11 şeklinde karşımıza çıkmaktadır. 

Binance’ın Kurucusu ve Kuruluş Yılı

İlgili şirket Changpeng Zhao tarafından oluşturulmuştur. Binance’ın kimin olduğu tartışması, şirketin geçmişine dayalı bilgilerine bakıldığında netleşmektedir. Kuruluş tarihi ise 2017 olarak geçmektedir. Şirketin nerede kurulduğuna göz atıldığında farklı bir şablonla karşılaşmak mümkündür. 

Binance’ın ilk kuruluş yeri Çin olarak kaynaklarda geçmektedir. Ancak daha sonra şirketin merkezi Japonya’ya taşınmıştır. Bunun ardından son durak ise Malta olmaktadır. 

Binance Üye Sayısı ve Piyasa Değeri Nedir?

Türkiye’de sözü edilen şirkete rağbet çoğunlukta görülmektedir. Bunu sayılarla ifade etmek gerekirse, ziyaretçi sayısı 250 milyonun üzerinde görünmektedir. Dünya genelinde şirketin 110 milyon üye sayısı olduğu bilinmektedir. Elbette bu durum piyasa değerinden ve şirkete duyulan güvenden kaynaklanabilmektedir. 

Şirketin 1,3 milyar dolarlık piyasa değeri bulunmaktadır. Bundan dolayı 2018 senesinde en büyük kripto para borsası seçilmiştir. Günümüzde ise işlem hacmi bakımından şirketler değerlendirilmektedir. Bu doğrultuda Binance’ın ilk sıraya yerleştiği görülmektedir. 

Binance Hesabı Nasıl Açılır?

Kişi Binance’ın web sitesine girerek hesap açma işleminin ilk adımını atmış olmaktadır. Burada “hesap oluştur” adlı bir buton bulunmaktadır. Buraya tıklanarak e-posta adresi girilmekte ve şifre belirlenmektedir. Şifrenin güçlü karakterlerden meydana getirilmesi önem taşımaktadır. Binance’ın üyelik işlemi de aynı şekilde gerçekleştirilmektedir. 

Kişinin mail adresine doğrulama linki gelmektedir. Buraya basılarak hesabın yasal sahibi olunduğu kanıtlanmaktadır. Sonrasında şirketin istediği bilgilerin yazılması gerekmektedir. Ancak verilerin doğru biçimde girilmesi mühimdir. Aksi taktirde kayıt olma talebi kabul edilmemektedir. 

Web site kişiden kimliğinin ön ve arka yüzünün fotoğrafını çekip göndermesini istemektedir. Bu bilgiler paylaşılmak zorundadır. Hesabın kime ait olduğunun bilinmesi adına profil fotoğrafı da talep edilmektedir. Girilen bilgiler onay aldıktan sonra hesap hazır olmaktadır. Sitede güvenlik uygulamaları bulunmaktadır. Bunları aktif hale getirmek kişinin hesabını güvenceye almaktadır. Bunlar 2FA, Google Doğrulama, SMS Doğrulması, E-posta Adresi, Adres Yönetimi, Ortalama Engelleme Kodu’dur. 

Yukarıda sayılan adımlar gerçekleştirildikten sonra geriye hesaba bakiye yüklemek kalmaktadır. Bunun için de takip edilmesi gereken noktalar vardır. 

Binance Para Yatırma İşleminde Önem Taşıyan Kavramlar

Kişinin Binance’a para yatırırken bilmesi gereken temel iki kavram bulunur. Bunlar BinanceTR ve USDT olmaktadır. Binance’ın kripto para alımı ve satımı yapılan bir borsa olduğu yukarıda belirtilmektedir. Son analizlere göre söz konusu borsa üstünden yapılan al-sat işlemleri 65 milyar dolar şeklindedir. Öbür taraftan Binance’ın bünyesinde pek çok işlem çifti vardır. BTC, ETH, AVAX, XRP şeklinde listeyi uzatmak mümkündür. 

BinanceTR, ilgili şirketin Türkiye ayağını temsil etmektedir. Böylece kullanıcılar TL yatırmakta ve çekebilmektedirler. İkinci kavram USDT, USD Amerikan Doları’nın kripto para halini simgelemektedir. 1 USDT, 1 USD’ye eşit sayılmaktadır. Kişi BinanceTR hesabına TL yüklediğinde, yüklediği miktarı USDT’ ye çevirmektedir. Ardından Binance’tan açtığı hesaba gönderebilmektedir. 

Binance’a Nasıl Para Yatırılır?

Para yatırma işleminin ilk adımı kişinin telefonuna BinanceTR’yi indirmesi olmaktadır. Kişi, cüzdanında kripto para birimleri arasından TRY’yi seçerek ikinci adımı tamamlar. Ardından sayfada bir ekran belirmektedir. Üstünde yatırma ve çekme şeklinde iki seçenek yer almaktadır. 

Yatırma seçeneği tıklanarak Binance’a para yatırılmaktadır. Bu işlem havale veya EFT şeklinde gerçekleştirilmektedir. Şirket Ziraat ve Vakıf bankası ile anlaşmalı görünmektedir. Bunlarla 7/24 işlem yapılabilmektedir. Adı geçen bankalar haricindekilerle mesai saatleri içinde işlemler halledilmektedir. 

Transfer adımına geçildiğinde ekranda banka isimleri belirmektedir. Para yatırma işleminde dikkat edilmesi gereken nokta, hesabın kişiye ait olmasıdır. Aksi taktirde transfer işlemleri gerçekleştirilmemektedir. Transferin yapılacağı banka seçilmektedir. Sonrasında banka bilgileri ve IBAN numarası girilmektedir. 

Binance Güvenilir mi?

Kripto para borsaları kişilerden kimlik bilgilerini istemektedirler. Dolayısıyla hangi borsaya verilerin girildiği önem taşımaktadır. Söz konusu borsaların güvenilir olması son derece mühimdir. Binance’ın güvenilir mi değil mi sorusu merak uyandırmaktadır. Nedeni ise dünya çapında en büyük kripto para borsası seçilmiş olması sayılmaktadır. Bu durum kullanıcıların güvenini kazanmaya yaramaktadır. 

İlgili borsanın geçmişine ve günümüz değerlerine bakıldığında kişilerin rağbet gösterdiği görülmektedir. Ülkemizde pek çok kişi Binance’ın bünyesinde işlemlerini yürütmektedir. Dolayısıyla insanlarda güven oluşturduğu kanaatine varılabilmektedir. 

Binance’ın işlem hacminin büyük olması, ona duyulan güveni arttırmaya yardımcı olmaktadır. İnternet kaynaklarında dünyanın en iyi kripto para borsası Binance’tır. Buradan yola çıkarak güvenilir olduğu neticesine varmak mümkün gözükmektedir.

Ortaya konulan bilgiler doğrultusunda yorum yapıldığı zaman şununla karşılaşılmaktadır: Milyonlarca insan Binance’a kayıt yaptırmış görünmektedir. Bu borsa, uzun zamandan beridir kripto para ticaretini sürdürmektedir. Ayrıca bunu kesintisiz biçimde yapmaktadır. Yazılan veriler ışığında yorumlar ve şirket hakkındaki bilgiler, ilgili borsaya güven duyulduğuna işaret etmektedir. 

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir